Talpa in 2019

Peildatum: 31 december 2019

Voornaamste gebeurtenissen in 2019/2020

  • Talpa Network neemt TVGids.tv BV over en weerinstituut MeteoGroup en is een joint venture gestart met Azerion, een aanbieder van online gaming.
  • Talpa Network start met LINDA.radio, een non-stop muziekzender die wordt aangeboden op het audioplatform Juke van Talpa Network. Op termijn is het de bedoeling dat het een eigen nieuwsbulletin krijgt.
  • Talpa Network is begin 2020 gaan samenwerken met de zender BBC First en heeft de advertentieverkoop voor de zender van RTL overgenomen.
  • Talpa Network reorganiseert vanwege de teruglopende advertentie-inkomsten door de coronacrisis zonder gebruik te maken van overheidssteun.
  • De plannen voor een eigen Talpa nieuwsdienst zijn in verband met de coronacrisis voorlopig uitgesteld.
Bron: Mediamonitor 2020

Eigendomsverhoudingen

Talpa Network BV, eigenaar van televisiezenders SBS6, Net5, Veronica en SBS9, radiozenders Radio 10, Radio Veronica, Radio 538 en Sky Radio, sociale media kanalen, zoals StukTV, en platforms, zoals TVGids.tv, KIJK, Juke, Voetbal TV, en Weer.nl, is 100 procent eigendom van John de Mol. Mediamerk LINDA., met onder andere het gelijknamige magazine en online platform LINDAnieuws, is eigendom van Mood for Magazines BV, dat eigendom is van Talpa Network en Linda de Mol.

Financiële gegevens zijn onbekend.

Voornaamste aanbod

Titel Bereik per dag (in %) Type
SBS6 21,3 Televisiezender
Net5 3,7 Televisiezender
Veronica 11,8 Televisiezender
SBS9 10,1 Televisiezender
Radio 538 9,5 Radiozender
Sky Radio 7,9 Radiozender
Radio 10 6,6 Radiozender
Radio Veronica 2,7 Radiozender
LINDA. 7,7 Tijdschrift
LINDA. 17,2 (per maand) Merkbereik (offline en online)
Bron data: SKO/NLO/NOM

 

Deel deze pagina